Behandelingen

Volledige pedicurebehandeling

Een volledige behandeling bestaat uit het desinfecteren van de voeten, het eventueel afvlakken van de nagels, knippen van de nagels, schoonmaken van de nagelomgeving, behandelen van problemen als overtollig eelt, ingroeiende nagels, likdoorns en kloven gevolgd door het insmeren van de voeten met  een verzorgende voetcrème.

Deze behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Diabetische voetbehandeling

De diabetische voetbehandeling verloopt hetzelfde als de volledige pedicure behandeling, alleen wordt er extra zorg besteed aan het voorkomen van voetproblemen. Ook kan ik u advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. Tevens kan ik u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut. Behandeling door een gediplomeerde, bij een brancheorganisatie aangesloten pedicure wordt soms geheel of gedeeltelijk door de zorgverzekeraar vergoed. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar. Voor een eerste behandeling is het verstandig om een verwijzing van de huisarts mee te nemen waarop de SIMM’s classificatie is vermeld.

Reumatische voetbehandeling

De reumatische voetbehandeling verloopt hetzelfde als de volledige pedicure behandeling, alleen wordt er extra zorg besteed aan het voorkomen van voetproblemen. De voeten van reumapatiënten zijn immers meer kwetsbaar en gevoeliger dan de voeten van gezonde mensen. De voeten zijn vaak extra gevoelig door gewrichts- en slijmbeursontstekingen. Ook ontstaat vaak ‘slijtage’ in de gewrichten of kan de stand van de voet veranderen. De reumatische voet vraagt hierdoor extra zorg. Ook kan ik u advies geven op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze. Tevens kan ik u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut. De voetverzorging van reumapatiënten kan in aanmerking komen voor vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Risicovoetbehandeling

U kunt bij mij ook terecht voor de oudere voet, de verwaarloosde voet en de spastische voet. Deze voeten hebben extra aandacht nodig en regelmatige behandeling kan problemen voorkomen. De risico voetbehandeling verloopt hetzelfde als de volledige pedicure behandeling, alleen wordt er extra zorg besteed aan het voorkomen van voetproblemen. De voetverzorging van de risicovoet kan in aanmerking komen voor vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Deelbehandeling

Een deelbehandeling is er voor mensen die alleen geholpen willen worden aan een probleem als een likdoorn, schimmelnagel, kloof of ingroeiende nagel.

Deze behandeling duurt maximaal 20 minuten.

Nagels lakken met gel-lak

Gel-lak wordt hetzelfde aangebracht als een nagellak, maar uitgehard onder een UV-lamp/Led-lamp. De gel biedt een sterke en natuurlijke bescherming van uw nagel. Het resultaat: 4 tot 6 weken mooie glanzende teennagels!

Het lakken van de teennagels duurt maximaal 45 minuten.

Behandeling schimmelnagel 

Zonder behandelingen zullen schimmelnagels niet weggaan. Sterker nog, in de loop van de tijd raken steeds meer nagels aangetast. Schimmelnagels zijn immers besmettelijk.

Er zijn medicijnen op de markt die schimmelnagels bestrijden. Het is goed om u te realiseren dat deze medicijnen bijwerkingen kunnen geven. Behalve behandeling met medicijnen bestaat ook de mogelijkheid om de nagel te behandelen met een schimmeldodende spray.  De nagels dienen regelmatig door de pedicure te worden gefreesd (het aangetaste gedeelte van de nagel wordt dan weggehaald) en door het gebruik van een schimmelspray kunt u weer gezonde nagels krijgen. Omdat de schimmel ook in uw sokken en schoenen zitten, dient u deze ook te behandelen. Uw schoenen kunt u met de schimmeldodende spray inspuiten. Uw sokken kunt u het beste wassen op 60 graden, indien mogelijk op 90 graden.

Nagelreparatie

Reparatie van beschadigde (schimmel)nagel(s) met NCM sculpture gel.